I år bygges blant annet Thoragården og nye Buen. I tillegg har det vært totalrenovering av Trondos-bygget Coop Extra, Melhus tannklinikk og utvidelse av Rema Torg. Rådhuset er også blitt ombygd.

Kranfører med erfaring

Nye Buen vil koste 206 millioner kroner, og den nesten 40 meter høye byggekrana er nå på plass. Anleggsleder John Olaf Solstad forteller at en svært erfaren kranfører kommer om to-tre uker for å bemanne krana. Magnar Kvaal (65) har 45 års erfaring, og skal sitte i kranførerhuset 32 meter over bakken. Dit kommer han ved å gå opp en stige i ei sikkerhetssluse. Utleggeren er 60 meter lang.

- Det er garantert at krana ikke bekker, sier anleggsleder Solstad.

I tillegg til fundamenter nede på bakken, er det også festet motvekter.

Venter på tillatelse

Entreprenøren HENT er i full sving med forberedende arbeid, og venter nå på igangsettingstillatelsen slik at de kan sette i gang graving til den nye delen av Buen. Om et par uker starter betongarbeidene.

I mellomtida har de etablert midlertidig atkomst til gamle Buen. I forrige uke myldret det av folk som lette etter veien til dit de skulle, forteller Solstad. Nå har det roet seg, og Solstad tar det som et tegn på at folk har vennet seg til de nye gå- og kjøremønsteret.

- Folk oppfordres til å følge skiltinga. Vi oppfordrer også folk til å vise respekt, være aktsom og ta hensyn til hverandre, sier Solstad.

Flere parkeringsplasser

Langs Lenavegen skal det bygges vann- og avløpssystem, og Melhus kommune har bedt om at det bygges langsgående parkeringsplasser når det først graves.

- Det skrikes jo etter parkeringsplasser, sier Solstad.