Fra søndag blir det dyrere å betale kontant på bussen. Sør-Trøndelag fylkeskommune vil at flest mulig skal bruke kort eller mobillett, og de har derfor vedtatt at prisen for kontantbillett går opp. Der det er bytakst, øker billetten fra 30 kroner til 40 kroner for voksne, og til 20 kroner for barn.

Bruk t:kort

- De fleste reiser med t:kort, og det er mest effektivt for alle. Jeg regner med at det blir trykk på mobillett fra neste uke, sier markedssjef Grethe Opsal i AtB. AtB organiserer busskyssen, og er altså ikke et eget busselskap. Opsal sier at de følger opp vedtaket fylkeskommunen gjør. Prisendringa gjelder fra 15. april.

Ikke automater

Torsdag ble den første billettautomaten i Trondheim tatt i bruk, og foreløpig er det ingen planer om billettautomater i Melhus. Opsal opplyser at de holder på å inngå avtale med Reitan servicehandel om salg av billetter på Narvesen.

- Vi håper å ha på plass avtalen om billettsalg på Narvesen fra neste uke, sier Opsal.

Selv om verken billettsalg på Narvesen eller billettautomater er på plass ennå, mener AtB det er riktig å øke billettprisen nå fordi fylkeskommunen har satt frist for når vedtaket skal innføres.

AtB opplyser at prisene på periodeprodukter justeres opp med 2,5 % (gjelder hele Sør-Trøndelag) og at midtbybilletten forsvinner. Rabattsatsene på periodekort og autoreise (klippekort) beholdes med utgangspunkt i ny basistakst, som er 33 kroner.