- Forferdelig og alvorlig, det er ikke mer å si, sier ordfører Jorid Jagtøyen etter at politiet meldte fra om at en kvinne i Melhus sentrum er blitt drept.

Les også:

Ektemannen siktet for drap

Følte seg truet og anmeldte ektemannen

Kriseteamet har hjulpet ti personer

- Grufullt og sjokkerende

Kriseteamet

Ordføreren er med i kriseteamet Melhus kommune har opprettet på rådhuset. I kriseteamet sitter også rådmann Katrine Lereggen, assisterende rådmenn, lensmann Monica Brækken, kommuneoverlegen og leder for avdelinga familie og forebygging. Kommunens kommunikasjonsrådgiver samt en loggfører er tilknyttet kriseteamet.  Dessuten har kommunen psykososial beredskap. Kriseteamet ble opprettet klokka 22 mandag kveld, opplyser Jagtøyen.

For å hjelpe folk som trenger hjelp enten de er pårørende eller har vært vitner, har Melhus kommune opprettet eget telefonnummer en kan ringe: 900 22 066.

Boligområde

- Dette har skjedd i et boligområde, og det er flere som er bosatt i huset der drapet har skjedd. Naboer har sett utrykning med blålys, og det har vært aktivitet der i hele kveld. Folk kan ringe telefonnummeret dersom de trenger hjelp, sier Jagtøyen.

I boligområdet er det både flermannsboliger og eneboliger, og blant dem som bor der, er det barnefamilier.

Bistand

Psykososial beredskap sitter klar i Familiesenteret i rådhuset, og Jagtøyen forteller at 6-10 personer har vært eller er på Familiesenteret for å få oppfølging. Selv sitter ordføreren i rådhuset sammen med kriseteamet.

- Jeg vil være tilgjengelig så lenge det er behov for det, forklarer Jagtøyen som er utdannet sykepleier.

Kommunen har også bedt om at den interkommunale legevakta stiller med en bakvaktslege, og det har skjedd. Om noen pårørende eller familiemedlemmer har behov for overnatting, har Melhus kommune en stående avtale om bruk av rom ved Quality hotell i Trondheim.

- Huset der det har skjedd, er avsperret, sier Jagtøyen.

Ordføreren ønsker ikke å kommentere om det er barn i familien. Om det er det, vil det psykososiale teamet ta seg av dem, opplyser Jagtøyen. Hun kan ikke gå inn på om den drepte kvinnen bodde i huset.

I forrige uke hadde kommuneledelsen en risiko- og sårbarhetsanalyse der ulike hendelser som ras, flom, ulykker på E6 og på jernbanesporet ble vurdert. Også hendelser som brann og mistenkelig dødsfall, ble gjennomgått, forteller Jagtøyen.

- Jeg føler at Melhus kommune er forberedt, og at kriseteamet fungerer, sier Jagtøyen.

Pårørendenummer: 900 22 066