Regjeringas poseavgift ble det ingenting av etter politisk bråk. Dette gjør Coop Korsveien noe med.

Har vurdert det ei tid

- Styret har i 1,5 år diskutert om vi skulle innføre poseavgift, og vi trodde at regjeringa ville innføre den. Så ble det rabalder, og saken ble lagt bort, sier daglig leder  Hanne O. Langås ved Coop Korsveien.

Langås forteller at Coop Korsveien kommer til å innføre sin egen poseavgift. I dag betaler ikke kundene for plastposene.

- Vi har omtrent 100.000 kjøp i året, og vi ser at noen ikke tar med seg plastpose mens andre tar 2-3. Ved å innføre poseavgift, antar vi at forbruket går ned, sier Langås.

Ønsker innspill

Poseavgifta vil bli på en krone posen, og inntekta vil Coop skal gå til forskjønnelse av Korsvegen.

- Kom gjerne med forslag til hva pengene kan benyttes til. Coop har gjort noen småtterier for å gjøre det penere i Korsvegen sentrum som innkjøp av flagg og blomsterkasser. Det kan være aktuelt med større prosjekter sammen med kommunen eller private, sier Langås.

Coop Korsveien har altså fram til nå valgt å ha gratis bæreposer selv om butikken har utgifter med å få posene produsert. Å la det være fritt fram for å ta med seg bæreposer i plast, har ei miljømessig side, minner Langås om. Før poseavgifta innføres, ønsker Coop Korsveien at kundene kan ha muligheten til å kjøpe et bærenett som alternativ. Innføringa av poseavgifta er ikke tidfestet ennå, og Langås sier at Coop Korsveien ønsker at bærenettet som et alternativ, skal være på plass først.

Økt aktivitet på Korsvegen har forøvrig Coop Korsveien merket i form av økt omsetning.

- Det er veldig positivt at det skjer så mye rundt oss. Coop Korsveien står godt alene, og vi er en av de få Coop-samvirkelag som fortsatt gir tre prosent kjøpeutbytte, forteller Langås.