Melhus formannskap har enstemmig gitt tillatelse til at Siri Stav og Finn Buan kan sette opp et tilbygg med ti overnattingsrom på Lundamo.

Det kan imidlertid oppstå skjær i sjøen for byggeplanene til Stav og Buan som driver gården Horgøien med utleie av fiskevald. Formannskapet setter som betingelse at tilbygget må sikres mot flom slik Norges vassdrags- og energidirektorat har anbefalt. Jernbaneverket har varslet skepsis mot tilbygget av hensyn til jernbaneovergangen på veien til gården. Hastigheten på togene kan komme opp i 130 km/t, opplyser Jernbaneverket i sin uttalelse.

Stav og Buan har i søknaden vist til at overnattingsrommene kan erstatte noen av campingvognene som står nede ved Gaula.

Rådmannen hadde anbefalt avslag på søknaden om dispensasjon fra reguleringsplanen, og viste til at Jernbaneverket er imot dispensasjonen. I formannskapsmøtet satte Lars Borten (Sp) fram forslag på vegne av Senterpartiet at dispensasjon skal gis. Bygginga avhenger av om Jernbaneverket fremmer innsigelse eller ikke.