Stortingsrepresentant Per Sandberg (Frp) gjestet Melhus på onsdag, og han besøkte Buen omsorgssenter sammen med lokale Fremskrittspolitikere.

Om å ta imot flere

Til Trønderbladet sier Sandberg at folk har fått et inntrykk av at regjeringa ikke gjør noe når det gjelder de syriske flyktningene.

- Vi kan ikke si ja til flere enn 8000 fordi vi går inn i en situasjon med økende arbeidsledighet og inntektene går ned. Vi har ingenting som kan møte flyktningene. Da jeg besøkte UDIs mottak i Oslo, sov asylsøkere på gata. På opplæringssentre der innvandrere lærer seg norsk, er det kø der også, sier Sandberg.

Sandberg mener at Fremskrittspartiet må advare i saken om flyktninger, og han mener at det ikke er noen tvil om at flyktningene vil koste på sikt.

Mottakene

- For oss er lovpålagte oppgaver som eldre, helse og skole prioritet nummer en. Det sitter 5000-6000 personer i mottak, og det er eksplosjon i asylsøkere. Dessuten kommer det folk via familiegjenforening. Om en tenker humant, må en få ut til kommunene de som sitter i mottakene så får i heller bidra til å bremse flyktningestrømmen, mener Sandberg.

Sandberg mener det viktigste nå med den store flyktningestrømmen en ser i Europa, at Norge bidrar i nærområdene til flyktningene.

- Jeg har tenkt å dra til Midtøsten med kamera på slep for å vise hvordan det er der, sier Sandberg.

PS: I dag fredag siterer VG artikkelen fra Trønderbladet.