Miljøgata forbi Høvdingplassen i Melhus sentrum er nå blitt stengt, og entreprenør Søbstad forklarer det med at det er best for alle parter at miljøgata er helt stengt.

Kjent kjøremønster

- Da blir det kjent kjøremønster, forklarer en ansatt i Søbstad.

Entreprenøren der den ansatte Trønderbladet snakket med ikke ønsket å bli navngitt fordi han mener det står i kontrakten med Melhus kommune at Søbstad ikke skal uttale seg, viser til at sikkerheten blir best om miljøgata stenges helt framfor å være delvis åpen. Bilister bes nå om å kjøre via Rådhusvegen, Lenavegen og Løvsetvegen. En kan også kjøre via gata forbi Melhus skysstasjon, men der er det hullete inntil videre.

Virksomhetsleder Jakob Storrø i Melhus kommune forklarer at det er Statens vegvesen som har stengt miljøgata.

- Vegvesenet hadde misforstått hva som skulle gjøres i miljøgata. Da de forstod hva som skulle skje, ville de ha miljøgata stengt. Det handler om sikkerhet. Når du snevrer inn gata, vil folk prøve å kjøre to i bredden, sier Storrø.

Entreprenøren har planlagt å starte med å istandsette fortau på begge sidene, og så ta selve kjørebanen.

Tidsbruk

Tidspunktet for gjenåpning av miljøgata avhenger av når entreprenøren blir ferdig.

- Kommunen har en kontrakt med entreprenøren om at restarbeidet skal ta 19 arbeidsdager. De kan søke om forlengelse, opplyser Storrø.

Entreprenøren har antydet at det vil ta minst en måned før arbeidene er ferdig.

Hevinga

Det er fortsatt ifølge Storrø, uklart hvordan fortauet skal heves slik utbygger har fått tillatelse til. Fortauet skal heves for at Høvdingplassen skal bli godkjent av kommunen.

- Arkitektfirmaet har laget ett sett tegninger som ikke var gode nok, og vi har returnert dem til avsender, opplyser Storrø.

Området ved Melhus skysstasjon og Jernbanevegen skal asfalteres, og Storrø forteller at kommunen vil ta med disse områdene når kommunen bestiller asfaltering for en del områder.

- Byggeprosjektet Høvdingplassen er noe kommunen vil ta lærdom av med tanke på andre byggeprosjekter i Melhus sentrum, sier Storrø.