- Jeg føler maktesløshet hver dag når det er valgkamp, sa virksomhetsleder Arne Løvset da stortingsrepresentant Per Sandberg (Frp) i dag onsdag kom til Buen omsorgssenter for å høre om eldreomsorgen i Melhus.

Rekrutteringa

Løvset sa til stortingsrepresentanten at elendighetsbeskrivelse ødelegger for rekrutteringa.

- Jeg får marsjordre fra rådmannen om å gjøre Buen omsorgssenter attraktiv for de unge slik at de tar seg jobb der. Det eneste vi oppnår er at vi konkurrerer med Skaun og Klæbu. Arbeidet for å rekruttere er bortkastet når du eller en journalist beskriver en elendighet. Her er det deltidsstillinger, ubekvem arbeidstid og lønna er ikke noe å skryte av, sa Løvset.

Stortingsrepresentant Sandberg som er på rundreise før valget for å ta for seg eldreomsorgen, sa at det finnes mye dårlig eldreomsorg.

Buen

Under besøket i Melhus fikk Sandberg en orientering om Buen omsorgssenter som ble bygd i 1999, og som nylig ble utvidet. En av dem som var med i Frp-følget, var Inge Bjørnebekk som satt i kommunestyret da politikerne vedtok å bygge Buen for å erstatte nedslitte Søberg sykehjem.

- Vi stemte for at Buen skulle klargjøres for bygging i to etasjer, men ble nedstemt, sier Bjørnebekk til Trønderbladet.

Bjørnebekk flyttet til Trondheim, og gikk ut av kommunestyret.

- Nå fikk jeg lyst til å flytte tilbake til Melhus igjen, men det blir ikke før om fire år, sier Bjørnebekk.