To rumenere er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for tyveri av bankkort og lommebøker.

En av dem som ble frastjålet bankkortet, er en kvinne i Midtre Gauldal. Kvinnen var på Domus, og en eller begge av de domfelte tok med seg bankkortet hennes. Etterpå klarte de å få ut 9900 kroner fra kvinnens bankkonto ved å bruke bankkortet i en minibank. Hendelsen skjedde 23. april, og tyvene hadde knapt to timer før gjort det samme i Oppdal.

Ifølge dommen i Sør-Trøndelag tingrett var de to på en tyveriturne i april i år der de startet i Sverige og så kom inn i Norge. En rekke steder tok de lommebøker med kontanter og bankkort. Flere steder klarte de å få ut tusenvis av kroner på offerets bankkort. Den ene er en kvinne i 40-årene, mens den andre er en mann i 30-årene. Ifølge retten har de opptrådd som profesjonelle lommetyver.

Retten mener at de to har samarbeidet, og de ble dømt for over 10 tyverier. I domspapirene framgår det at ofrene er eldre personer. Tre av de fire svenskene som ble utsatt for de tiltalte, brukte rullator, mens de norske ofrene er i alderen 70-89 år. De to tilstod i retten, og ble altså dømt til fengsel. I tillegg får de inndratt 31.750 kroner.