En melhusbygg i 50-årene er dømt til fengsel i 20 dager etter en trafikkontroll som ikke gikk som den skulle på E6. Dommen falt i Sør-Trøndelag tingrett.

Natt til en dag i september i fjor gjennomførte politiet trafikkontroll ved E6 i Klettbakkan. Mannen ble stanset for kontroll, og politiet oppdaget at bilen var begjært avskiltet. Skiltene ble fjernet fra bilen. Dette likte ikke mannen, og han ringte til sønnen for å få ham til å komme med prøveskilter til bilen. Prøveskiltene ble satt.

En politibetjent henvendte seg til mannens sønn for å kontrollere kjøreseddelen tilknyttet et årsprøvemerke, og da dyttet den tiltalte mannen politibetjenten i brystet med begge hender. Selv om mannen bad om unnskyldning, mener retten dette er straffbart og dømte mannen for å ha prøvd å hindre politiet i å foreta trafikkontroll.

Under kontrollen stakk mannen plutselig av og kjørte avgårde i stor fart. Politiet satt i gang jakt, men avbrøt forfølgelsen fordi den tiltalte mannen holdt høy hastighet. Retten trodde ikke på mannens forklaring om at han trodde kontrollen var ferdig. I domspapirene står det at mannen står oppført med 14 bøter i bøteregisteret. Aktor ville at mannen skulle dømmes til 30 dagers fengsel, og det mente retten var for strengt.