– Det er ikke mange på min alder som sykler. Jeg har syklet hele livet, sier Fjelle.

Lang sykkelkarriere

Henry bor sammen med kona Karen (83) på Skottvollan i Melhus like ved kommunegrensa til Trondheim, og han er godt fornøyd med sykkelmulighetene i Melhus. Som yrkesaktiv jobbet han blant annet 20 år som fritidsinstruktør og miljøarbeider på blindeskolen på Tambartun, og der syklet han blant annet tandem med blinde elever. Avstanden dit var ikke lenger enn at han kunne sykle til jobben.

Nå er Henry blitt en stor tilhenger av el-sykkel. For to måneder siden kjøpte han sykkel med motor for å få enda mer glede av sykkelturene. Da byttet han ut herresykkelen med stang, og det ble enklere å komme seg opp på sykkelen. Nå kommer han seg enda lenger avgårde, og turene går gjerne til Grønneset ved Ånøya.  En slik tur er på tre mil.

Oppover bakkene

– Det blir tunge bakker opp Aundalen, og det er realt med el-sykkel. Jeg kan koble ut motoren slik at el-sykkelen blir som en vanlig sykkel, forklarer Henry.

En annen runde han gjerne tar, er via Åsen. Henry sykler to ganger i uka for å holde formen vedlike.

– Jeg kjører ikke fort med el-sykkel, og den er litt tung. Med vindkast i lufta, må jeg tenke på alderen, sier Henry.

Uten el-sykkelen måtte Henry ha sluttet med å sykle fordi det ville ha blitt for tungt, tror han.

Hva med kona?

Kona Karen (83) er også en ivrig syklist, og begge går på trimsenter. Sykkelturene er imidlertid ikke blitt de samme etter at Henry kjøpte el-sykkel.

– Jeg må som regel vente på kona. Det må bli el-sykkel på henne eller så må vi dra på hver vår tur, forteller Henry.

Ekteparet er av den aktive sorten, og de hadde akkurat kommet fra hytta i Rindal der de har bygd hytte på hjemgården til Henry.