Dansegruppa er storfornøyd med sin fremføring og prestasjon under VM i Streetdance i Glasgow.

12 dansere fra Alive Creative Institute på Melhus deltok i helgen i VM i Streetdance . Fredag var det kvalifisering og ACI Crew gikk direkte videre til finalen. Gjengen var storfornøyd med å være en av fire utvalgte. Under finalen søndag var spenningen til å ta å føle på - ACI Crew gjennomførte sin dans godt.

- Det ble 7. plass og pokal i vår gruppe, forteller Solveig Lilleberg.Danserne har konkurrert i sine egne land for å få delta i VM. I Norge er det ikke et slikt arrangement så ACI Crew måtte sende "søknad" om å få delta. De sendte inn film fra sin framføring på UKM på Melhus og ved deltakelsen i EM i Tyskland.

Hanna Jakobsen og Talon Winsnes er ledere for ACI Crew. De laget koreografien, valgte kostymer og trente mannskapet. Hanna og Talon begynte selv å danse da Alive Dance (nå Alive Creative Institute) startet danseskole. Talon hadde en drøm om å delta i et internasjonalt mesterskap. Nå har de vært med i både EM og VM.

Lederne forteller at laget består av dansere i alderen 14 til 26 år. Det var ei utfordring å få til felles øvelser i sommerferien. Dansen består av ulike og ganske forskjellige stilarter inne gatedans.

For å få til reisen til VM har ACI Crew jobbet dugnad, skaffet sponsorer og fått støtte fra Melhus kommune. Danserne er takknemlige for støtten.