- Det er en hedersplass å stå på sisteplass, sier Aud Herbjørg Kvalvik som står nederst på valglista til Melhus SV.

Med i 24 år

Kvalvik har vært med i melhuspolitikken siden 1991, og har vært en godt synlig førstekandidat for Sosialistisk Venstreparti. Hun er med i kommunestyret, og har hatt fast plass i formannskapet.

- Hensikten med å stå nederst er at jeg ikke skal bli valgt inn i kommunestyret. Jeg er første vararepresentant til Stortinget, og jeg er fyllstoff på fylkestingslista. Jeg fikk tilbud om å stå høyere opp på fylkestingslista, opplyser Kvalvik.

Yngre krefter

Kvalvik mener det er på tide å slippe til yngre krefter

- Det er bra at partiet fornyer seg, og at det ikke er de samme ringrevene som står på toppen av lista. Jeg ser meg selv som mentor og hjelper, og jeg har fortsatt mye å kjempe for, sier Kvalvik.

Jordvern

Sistekandidaten understreker at hun absolutt ikke har mistet det politiske engasjementet, og hun mener at SV har mer å by på enn Miljøpartiet De Grønne. Gjentatte ganger har Kvalvik tatt opp plassering av veilinja for ny E6, og hun har vært opptatt av jordvern.

- Jeg tror vi i SV har den beste politikken. Det som bekymrer meg med Miljøpartiet De Grønnne, er at de er så utydelige på hva de ellers vil i politikken. De er litt i spagaten mellom to blokker. Deres miljøpolitikk er ikke bedre enn vår, mener Kvalvik.

Kvalvik mener at SV har stått på for vern av dyrkajorda, og hun viser til saker som E6, travbanen og godsterminalen.

- Jeg synes ikke Miljøpartiet De Grønne har bedre miljøprofil enn SV. SV slåss for økologisk mat i barnehagen, sier Kvalvik.

Eirik Engan er ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne, og han sier til Trønderbladet at han ikke synes SV har markert seg så mye i valgkampen.

Travelt for partiene

Lørdag stod Miljøpartiet De Grønne på stand utenfor Melhustorget like ved Sosialistisk Venstreparti der Aud Herbjørg Kvalvik var blant dem som stod på stand. I tillegg hadde Arbeiderpartiet, Melhuslista, Venstre, Kristelig Folkeparti og Høyre stand. Mens Kvalvik bød forbipasserende på karameller, serverte Arbeiderpartiet hjemmebakt sjokoladekake og Høyre ga bort boller.