Cirka klokken 23.30 lørdag kveld fikk politiet melding fra Midtre Gauldal om at en person som hadde vært på en fest i kommunen hadde uttalt at han skulle hente ei hagle. Uttalelsen skapte utrygghet, og politiet ble varslet.

- Vi aksjonerte med enheter fra fjellregionen, i tillegg til at vi sendte innsatsleder og støtteenhet fra byen, sier operasjonsleder Leif Berglund i to-tiden natt til søndag.

Aksjonen mot personen var da akkurat avsluttet. Gjennom aksjonen fikk politiet kontroll på trusselutøveren, og to hagler ble beslaglagt. Aksjonen forløp uten dramatikk. Mannen er i 30-årene.

- Vi har valgt å ikke pågripe mistenkte, men har altså beslaglagt våpnene. Før vi forlater stedet tar vi en skikkelig samtale med vedkommende for å få klarhet i hva som har skjedd, sier Berglund.

Operasjonsleder Bjørn Handegard opplyser søndag morgen at det skal ha vært noe slåssing og uoverenstemmelser på en fest i forkant. Politiet skal også ha vært hos vedkommende trusselutøver på lignende oppdrag  for 1 1/2 år siden.

Saken vil bli overført til lokalt lensmannskontor for videre etterforskning. Da vil man få klarlagt hvilke trusler som eventuelt er fremsatt og mot hvem.