Ordførerkandidatene fra Melhus og Midtre Gauldal etterlyser utvidet takstsone og bedre samordning av kollektivtrafikken.

Onsdag ettermiddag ble de tog- og bussreisende ved Støren stasjon møtt med kaffe og løpesedler fra Melhus SV-topp Anne Sørtømme og Midtre Gauldals Tove Solem Helgemo, som er ordførerkandidat for SV og Rødts fellesliste i kommunen.

– Naturlig å stå sammen

De to hadde også for anledningen fått med seg SVs listetopp til fylkestinget, Rakel Trondal, for å markere hvilken kollektivsatsing de mener skal prioriteres i kommunene.

– Vi i SV er opptatt av at takstsonen Stor-Trondheim skal utvides til Støren, og at takstsystemene for tog og buss må samordnes bedre enn i dag, forklarer Sørtømme.

– Dette er saker som gjelder begge kommunene, så vi synes det er naturlig å gå sammen for å markere vårt synspunkt.

Vil nå pendlerne

I dag slutter storbytakstsonen på Ler, og skal du videre sørover hopper prisene i været, selv om du bare skal til Lundamo. Særlig gjelder dette enkeltbilletter.

Sørtømme bor selv på Hovin, og har dermed god erfaring med det hun mener er et dårlig kollektivtilbud – og da tenker hun særlig på pendlerne.

– Slik det er i dag blir det for enkelt å velge bil. Vi vil ha storbytakst helt til Støren, som er et naturlig trafikknutepunkt. Her møtes både Dovrebanen, Rørosbanen og busser fra Oppdal og Røros, sier hun til Trønderbladet og deler ut en kopp med kaffe til en forbipasserende idet toget stopper og de reisende går av.

Drømmer om flytog

Rakel Trondal understreker at SV har programfestet dobbeltspor helt fra Støren til Stjørdal, og at hun kommer til å kjempe på fylkestinget for å få gjennomført politikken.

– Får vi til det, kan vi begynne å snakke. Da får folk det flytoget de ønsker seg, samtidig som vi kan ha hyppigere avganger, sier hun.

– Distriktspolitikk

Singsåsbyggen Tove Solem Heggdal, som har et stort håp om å komme inn i kommunestyret i Midtre Gauldal etter en periode uten SV-representanter, mener dette er like viktig å få til for næringslivet som for mannen i gata.

– Det er en grunn til at folk kjører. Folk risikerer å vente i flere timer etter jobb for å komme seg hjem. I lys av distriktspolitikk er satsing på kollektivt og jernbane veldig viktig, sier hun.

– Prisene må ned og samordningen må bli bedre for at folk skal ha lyst til å velge kollektivt. Det må være attraktivt, slik at man ikke trenger å bruke bil eller å flytte ut av bygda for å jobbe i byen.

Tove Solem Helgemo spredte SV-budskapet til glade reisende på Støren stasjon. Foto: Elling Finnanger Snøfugl