Reparasjonen av miljøgata i Melhus sentrum og fortauet langs Høvdingplassen skulle ha startet denne uka.

Flere opplysninger

- Vi venter på avklaring før vi gir tillatelse, sier virksomhetsleder Jakob Storrø i Melhus kommune.

Storrø forteller at når utbyggeren har gitt de opplysninger kommunen venter på, vil kommunen gi tillatelsen til oppstart. Reparasjonen har altså ikke startet denne uka, og Storrø håper at arbeidet kan komme i gang i neste uke.

Delvis stengt

Mens miljøgata blant annet asfalteres og kantsettes og fortauet får såkalt gatemøblering, vil det ene kjørefeltet være stengt. Istandsettelsen av miljøgata er ifølge Storrø, beregnet å ta en måned.

- Kommunen har avtale med entreprenør Søpstad om at de skal sette miljøgata i den stand den var, opplyser Storrø.

En del av arbeidet er å gjøre ferdig fortauet. I sommer godtok fylkeskommunen Trønderbladet omtalte, forslaget fra arkitektfirmaet og Aasen bygg at selve miljøgata ikke skal heves. I stedet skal fortauet i nordvestlige hjørne tilpasses bygget, forteller Storrø.

- Det ble avklart før ferien ei løsning som alle kan leve med, sier Storrø.

Som Trønderbladet tidligere har omtalt, er det blitt et misforhold mellom Høvdingplassen og miljøgata. Dermed tilfredsstiller ikke Høvdingplassen kravet om universell utforming. Løsninga blir nå i stedet for at utbygger må gjøre om første etasje der næringsdelen er, at fortauet heves.

Regresskrav

- Melhus kommune har avtale med entreprenør om at kloakkrøret skal repareres, og at miljøgata skal istandsettes. Kommunen vil sende regresskrav til entreprenøren, sier Storrø.

Leilighetene er innflyttet, mens deler av næringsarealet tas i bruk fra lørdag av.