25 beboere og ansatte ved Idrettsveien bofellesskap i Melhus er fredag på vei til Rena, og lørdag sykler de Birken. Med på turen er ordfører Jorid Jagtøyen.

Blitt lagt merke til

Birken-satsinga startet i 2012, og beboerne som har psykiatri- og/eller rusutfordringer, har entusiastisk trent og forberedt seg. Satsinga er blitt lagt merke til både av Birken og av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Enhetsleder Marit Leer Øyaas har tidligere fortalt til Trønderbladet at målet er å komme til Rena. Der samler deltakerne seg til middag og overnatting, og så står sykkellløpet for tur.

Ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) har takket ja til å være med på Birken sammen med Idrettsveien bofellesskap, og Jagtøyen som var bedriftssykepleier før hun ble ordfører for snart fire år siden, har både trent sammen med beboerne og på egenhånd. Imidlertid har ordføreren ikke fått trent så mye som hun ønsket, og målet er ifølge ordføreren å gjennomføre og unngå velt.

- Jeg gleder meg til å komme i mål, og jeg gleder med til å tilbringe helga sammen med disse fantastiske folkene fra Idrettsveien bofellesskap, forteller Jagtøyen.

Jagtøyen berømmer beboerne og de ansatte for gleden, positiviteten og fellesskapet.

Utfordringer

- Beboere og brukere av Idrettsveien bofellesskap har hatt og har ulike utfordringer i livet. Derfor er det stort at jeg gjennom mitt verv som ordfører, kan være med på å støtte oopp og glede meg sammen med dem, forklarer Jagtøyen.

Jagtøyen legger til at varaordfører Per Prestrud (Sp) har tatt kontakt, og at han vil ta imot gjengen når de kommer til Lillehammer.

Prosjektet har fått støtte fra Helsedepartementet, Melhus formannskap og lokalt næringsliv. Birken har gitt rabatter, opplyser Jagtøyen.