- Vær forsiktig med å sette igjen ungen i bilen. Vær sikker på at håndbrekket sitter hardt nok, sier etterforskningsleder Grethe M. Fossum ved Melhus lensmannskontor.

Fossum leder etterforskninga i saken der en tre år gammel gutt fra Melhus ble med en bil ut i Gaula etter at den rullet ut fra parkeringsplassen ved Rema 1000 Gaula. I går onsdag skrev Trønderbladet at det ifølge faren til gutten, står etter forholdene bra til med ham. Gutten er overført fra Rikshospitalet til St. Olavs hospital. Flere medier har etter at Trønderbladet skrev om dette, hengt seg på saken.

Kan bli stjålet

Hennes klare råd er altså at en tenker seg nøye om før en forlater ungen i bilen, og at det sikreste er å ta med ungen. Hun peker på at det ikke bare kan skje at bilen triller, men at den kan bli stjålet. Selv husker hun godt en sak fra Orkdal da hun jobbet i politiet der, at en bil med en unge inni, ble stjålet og var borte i flere timer.

Ha på håndbrekket

- En må forsikre seg at bilen ikke triller. Vær sikker på at håndbrekket sitter hardt nok, at giret ikke står i fri og at en bruker funksjonen park om en har automatgir. Da er en på den sikre sida, sier Fossum.

Fossum legger til at i de fleste tilfellene går det bra, men at det det kan gå skikkelig galt.

Befaring

Etterforskningslederen ønsker ikke å gå ut med resultatet av etterforskninga i saken før saken er oppsummert lokalt.

- Etterforskninga går mot slutten. Vi har snakket med mange, og jeg tror vi har fanget opp de vitnene som er interessante.  Vi vil fortelle mer når vi har sammenfattet de tekniske og de taktiske undersøkelsene. På grunn av etterforskninga ønsker vi ikke å gå ut i detaljer, sier Fossum.

Vitneavhørene er ferdig, og politiet hadde mandag befaring på parkeringsplassen utenfor Rema 1000 Gaula.

- Befaringa skjedde sammen med Biltilsynet og kriminalteknikere, forteller Fossum.

Fortsatt ønsker ikke politiet å fortelle nøyaktig hvor bilen stod på parkeringsplassen før den rullet med bakenden nedover skråninga. Politiet sperret av deler av parkeringsplassen for å ha fritt område mens befaringa pågikk.

- Hadde det vært trær i skråninga der bilen rullet utfor, ville trærne ha stanset bilen. Her var det maks uflaks, sier Fossum.

Sikring

Fossum mener det er åpenbart at parkeringsplassen må sikres.

- Ulykkesgruppa vil nok ta tak i dette etterpå, sier Fossum.

Bilen ble slept ut av Gaula etter at gutten var berget ut. Foto: Torkil Wold
Etterforskningsleder Grethe M. Fossum.