Verken Melhuslista eller Buviklista fikk stille i panelet under skoledebatten på Melhus videregående skole i dag onsdag. Årsaken var at skolen som er fylkeskommunal, kun tillot partier som har liste til fylkestinget, i panelet. En lærer opplyser at dersom Melhuslista skulle bli invitert, måtte også Buviklista få komme.

Fylkeskommunen har bestemt at kun de partiene som har fylkesliste, får delta i skoledebattene.

Reagerer

Dette reagerer Tore Johansen, andrekandidat hos Melhuslista, på. Johansen er også kjent som Gjertrud i The Julekalender, en fjernsynsserie som slo meget godt an hos blant annet ungdom.

- Dette var vår eneste sjanse til å komme i kontakt med ungdom, og jeg skulle gjerne vært der. Jeg er sikkert like flink til å snakke til ungdommene som ungdomskandidatene, sier Johansen.

Ifølge Johansen var planen at han og en kvinne fra Melhuslista skulle være med på debatten. Melhuslista er invitert til paneldebatten Gimse ungdomsskole skal ha i september. Denne lista er debutant ved lokalvalget i Melhus, og har flagget at lista er blokkuavhengig.

Panelet

I panelet under skoledebatten på Melhus videregående skole satt Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Venstre, Kristelig Folkeparti, Høyre og Fremskrittspartiet.

I Melhus stiller ikke Rødt liste under valget. Melhuslista, Miljøpartiet De Grønne og Partiet De Kristne er nykommere.

Tore Johansen, kjent fra The Julekalender, sang sammen med kompisen Ivar Gafseth (også kjent som Olaf Sand i The Julekalender) under valgkampåpninga til Melhuslista.