Lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor opplyser til Trønderbladet at den tre år gamle gutten fra Melhus som satt i bilen som rullet ut i Gaula for ei drøy uke siden, er overført fra Rikshospitalet til St. Olavs hospital.

- Jeg har hatt samtale med far, som sier at det etter forholdene står bra til. Gutten får behandling på St. Olavs hospital, sier Brækken.

Lensmannen kjenner ikke til når gutten ble overført fra Rikshospitalet til St. Olavs hospital. Gutten ble fløyet til Rikshospitalet noen timer etter at han kom til St. Olavs hospital. Far til gutten var ikke til stede i Melhus da ulykka skjedde.

- Er gutten våken?

- Jeg kan ikke gi detaljer om helsetilstanden, sier Brækken.

En stor takk

Brækken formidler også en annen beskjed fra familien.

- De pårørende ønsker å rette en stor takk til alle som var involverte i redningsarbeidet, sier Brækken.

Det var lørdag 15. august at bilen med den lille gutten rullet med bakenden ut fra parkeringsplassen ved Rema 1000 Gaula og ut i Gaula. Mora var inne i butikken for å handle, og kom løpende ut da noen varslet om at de hadde sett bilen rulle avgårde. Hun løp ned til elvekanten, men klarte ikke å forhindre at bilen fløt avgårde nedover elva. Ambulansemannskaper var med på å lete etter bilen, og fattet håp om at gutten kunne reddes etter at noen hadde sett at bilen var oppe et øyeblikk i elvevannet.

Bilen var under vann da dykkere og sivile klarte å berge ut gutten som satt sikret i bilen. Gutten pustet ikke og hjertet hadde sluttet å slå, og hjertestarter hjalp ikke. Hvor lenge han hadde vært under vann, ønsker ikke lensmannen å gå ut med opplysninger om. Det gikk 31 minutter fra politiet fikk meldng om ulykka til gutten var tatt ut av bilen. Vanntemperaturen den dagen var rundt 14 grader. Mora ble tatt hånd om helsepersonell mens gutten fikk livreddende behandling.

Mer etterforskning

Lensmann Brækken hadde håpet at saken skulle være ferdig etterforsket og klar til oversendelse til påtalejuristen som skal fatte en beslutning om hva som skal skje videre i saken.

Opprinnelig opplyste politiet at alle avhør var tatt, men nå er politiet i gang med nye avhør for å være helt sikker på at saken er grundig nok dokumentert. Ett av avhørene er i dag. Dessuten skal bilen undersøkes enda mer.

- Det er mange aktører som er involvert i saken, og vi må være sikker før vi kan gå ut med hendelsesforløpet, sier Brækken.

Hun nevner aktører som Biltilsynet, Statens vegvesen, ulykkesgruppa, politiets kriminalteknikere, etterforskere og påtalemyndigheten.

- Det er ei alvorlig ulykke, og alle involverte parter skal ha tid til å gjøre en grundig jobb. Vår oppgave her ved Melhus lensmannskontor er å klarlegge fakta slik at påtalejuristen kan fatte en beslutning. Saken har tatt litt lenger tid enn først antatt, forklarer Brækken.

Bilen ligger i vannet til høyre. Foto: Torkil Wold
Lensmann Monica Brækken.