Mandag morgen ble det oppdaget at gjerdet som Park og Hageservice i Melhus hadde satt opp ved plena rett utenfor Melhus bedehus. Vaktmester Marit Skaanes synes det er drøyt at folk har forsynt seg av gjerdet, og det midt i Melhus sentrum.

- Jeg skjønner ikke hvorfor folk ikke kan la annenmanns eiendom få være i fred, sier Skaanes.

Jernstolper

Skaanes bor i Melhus bedehus, og hun merket ingenting til tyveriet av gjerdet. Rundt bedehuset er det en del leiligheter, så Skaanes håper noen har sett hvem som tok med seg gjerdet som bestod av jernstolper og bånd.

Søndag var det stort stevne i bedehuset med mye folk til stede, og mandag morgen ble det oppdaget at gjerdet var borte.

Skulle beskytte plena

Gjerdet var satt opp av Park og Hageservice i Melhus som hadde anlagt ny plen etter at Per Bortens veg var blitt ordnet opp. For å beskytte den nysådde plena, ble gjerdet satt opp i juni/juli ifølge Skaanes. Etter det Skaanes hadde fått opplyst av firmaet, skulle gjerdet stå til neste sommer.

- Jeg har ringt kommunen og styrelederen for bedehuset for å høre om de visste hvor det er blitt av gjerdet, og ingen visste noe. Jeg aner ikke hvem som synes det var morsomt å ta med seg gjerdet. Det skulle ikke være nødvendig å låse noe, for ingen har noe med å ta et som ikke tilhører en selv. Det virker som at respekten er borte, sier Skaanes.

Dersom noen har tips, ber Skaanes om at folk tar kontakt.

Torsdag opplyser Skaanes at saken er oppklart. Utover det ønsker hun ikke å si noe mer.