1 1/2 døgn gikk før Telenor fikk reparert et kabelbrudd mellom Lundamo og Ler.

- Det var brudd i fiberkabelen som ligger langs jernbanelinja. Kabelen måtte graves opp og skjøtes. Før vi kunne det, måtte vi ha tillatelse fra Jernbaneverket, sier pressekontakt Per Arild Meling i Telenor.

Ifølge Meling oppstod kabelbruddet klokka 02.53 natt til mandag, og kabelen var reparert i dag tirsdag klokka 14.  (Telenor oppga først feil tidspunkt til avisa, og har gitt nytt tidspunkt etter at Trønderbladet tok kontakt igjen).

- Det tok tid å få reparert bruddet fordi det tok tid å få tillatelse fra Jernbaneverket og det måtte passe med togtrafikken, forteller Meling.

Fiberbruddet førte til problemer for abonnenter som har bredbånd og fasttelefon, og flere kommuner ble rammet. Også Melhus kommune var uten telefonforbindelse en periode, og kommunen skrev på sin nettside at folk kunne prøve å nå kommunen via e-post ettersom telefonforbindelsen var borte.

Mobilbasestasjoner i flere kommuner falt ut.

I Melhus var 720 uten bredbånd, mens 284 manglet fasttelefon. I Midtre Gauldal var 693 uten bredbånd, mens 245 bredbåndsabonnenter i Holtålen ble rammet. I Rennebu var 223 uten bredbånd, og noen ble også rammet i Skaun. I Orkdal var 110 uten fasttelefon, mens 215 manglet bredbånd, opplyser pressekontakt Meling.

Meling kjenner ikke årsaken til at fiberbruddet,men ser ikke bort fra at kabelen har fått en graveskade.