Jorid Jagtøyen (Sp) vil bli gjenvalgt som ordfører i Melhus og Erling Lenvik (Ap) i Midtre Gauldal ifølge spillselskapet Betsson.com.

De minst sannsynlige ordførerkandidatene i de to kommunene ifølge spilleselskapet, er Eirik Engan (Miljøpartiet De Grønne) og Ivar Dahle (Partiet De Kristne) i Melhus samt Jan Tore Tangstad (V) i Midtre Gauldal.

Melhus

Ifølge oddsen, er det i Melhus tett i toppen med Jorid Jagtøyen (Sp) som desidert i toppen med 1,5, men Gunnar Krogstad (Ap) og Sigmund Gråbak (Melhuslista) litt bak med 4 og 5. Så følger Stine Estenstad (H), Lisbeth Tiller (Frp), Anne Sørtømme (SV) og Jan Frode Hatlen (V). Eirik Engan (MDG) og Ivar Dahle (PDK) ligger langt bak med en odds på 100 hver.

Midtre Gauldal

I Midtre Gauldal ligger Erling Lenvik (Ap) desidert på toppen med 1,03, og så følger Harald Rognes (Bygdelista) med 6,5, Sivert Moen (Sp) med 9, Bjørn Enge (H), Tor Flagestad (Frp), Øystein Digre (KrF), Tove Solem Helgemo (fellesliste SV og Rødt) og nederst Jan Tore Tangstad (V) med 60.

Spilleselskapet viser i ei pressemelding til at oddsen er basert på valghistorikk, valgmålinger samt dialog med politikere og lokalmedia. Arbeiderpartiet kan bli vinneren med 13 ordførere i fylket, tror spilleselskapet.