Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) anbefalte fylkestinget å støtte et utspill fra fylkesvaraordfører Arne Braut (Sp) om å få evaluert Miljøpakken nå.

Braut mener det er på tide å evaluere Miljøpakken trinn 2 som ble innført 1. mars i fjor. Saken kommer opp i fylkesutvalget på onsdag, og Braut spør i fylkesutvalgets møte om hva som skjedde med vedtaket i vår der fylkesordføreren anbefalte fylkestinget å vedta at det skal utføres evaluering. Hensikten med evalueringa er ifølge Braut å undersøke om Miljøpakken oppleves som rettferdig av dem som nyter godt av tiltakene og dem som bidrar gjennom bompenger.

Ett av innkrevingsstedene er Klett der det så langt ikke er bygd ny E6. Arbeidet med ny E6 er kommet i gang. I tillegg er det innkreving på Torgårdsletta for ny fylkesveg til Klæbu, og her er det ingen tidfesting av når veien skal stå ferdig.

Inntekter Miljøpakken får, går til bygging av nye veier for syklister og bilister i Trondheim samt tiltak i byen. Det er også kommet midler fra Miljøpakken til pendlerparkering i Melhus.

Fylkesordførern støttet utspillet fra fylkesvaraordfører Arne Braut om en evaluering, og Braut etterlyser framdrifta i saken.

Sandvik viser i vedtaket til at Stortinget vedtok at det skal gjennomføres ei evaluering etter ett år for å vurdere bompengeinnkrevinga og bruken av bompengemidlene. Ifølge forslaget fra Sandvik vil fylkesordføreren bestille evaluering i førstkommende møte i Kontaktutvalget for Miljøpakken dersom fylkestinget støtter dette.

Får orientering

Under møtet i fylkesutvalget på onsdag, ble det klart at Miljøpakken skal evalueres, og at rapporten skal foreligge i løpet av høsten, opplyser fylkesvaraordfører Braut. Braut forteller at Miljøpakken skal orientere fylkesutvalget i nærmeste framtid.