Det interkommunale brannvesenet Gauldal brann og redning har ingen dykkere som kan trø til om noen skal reddes fra Gaula eller andre vassdrag.

Dyp elv og mange innsjøer

Både Melhus og Midtre Gauldal har en rekke større innsjøer, og har også Gaula rennende gjennom kommunene. Gaula kan være dyp enkelte steder. Dessuten har Melhus ei strekning med sjø (Øysand).

- Vi har ikke dykkere fordi det er veldig krevende å ha det. I stedet har vi avtale med Trondheim, sier fagleder Svenn Ola Krognes i Gauldal brann og redning.

Under ulykka i Gaula fikk det lokale brannvesenet hjelp av dykkere fra Trondheim. Bilen med det lille barnet ble ført nedover elva og forbi Gimse bru. Krognes forteller at det lokale brannvesenet klarte å lokalisere bilen slik at dykkerne kunne ta seg inn til det lille barnet. Gutten sa i bilsete.

- Folk gikk langs elvebredden, og vi fikk se at antenna stakk opp. Dermed kunne vi vise dykkerne hvor bilen var, sier Krognes.

Krognes sier at det blir for vanskelig for Gauldal brann og redning å ha egne dykkere ettersom både opplæringa og oppfølginga er krevende.

Kan flys inn

- Når det er dykkere i Trondheim, er det så nærme at vi får tak i hjelp derfra. Ved lengre distanser kan vi bruke helikopter, sier Krognes.

Lundamo brannstasjon har personell som har trent på overflateredning i primært Gaula, og de har også egen båt kan de bruke.