194 lag fra 49 klubber er påmeldt årets Melhuscup, og dette er ny rekord.

Fra Midt-Norge

- Lagene kommer fra Steinkjer, Meråker, Averøy, Fosen, Trondheim og ikke minst nærmiljøet, sier John Olaf Solstad, styremedlem i Melhus IL fotball og medlem av cupkomiteen.

Solstad er svært fornøyd med den store påmeldinga.

- Det er fantastisk at antall lag stiger for hvert år, og hvert år kommer 15-20 nye lag til, sier Solstad.

Flott anlegg

Årets cup er den fjerde i rekka, og arrangeres som før i Gruva i Melhus lørdag og søndag. Hit kommer hundrevis av barn i alderen 6-12 år. I Gruva er det ni baner, og cupen vil pågå på noen av banene. Ungene skal spille på kunstgressbaner. Gressbanen Melhus IL har, omtales for øvrig av idrettslaget og utenbys spillere som Trøndelags beste.

Idrettsanlegget i Gruva framstår som nypusset til den store cuphelga takket være stor frivillig innsats. Her er det klippet gress, malt, snekkert og forberedt i stor stil. Den frivillige innsatsen er meget stor både i forkant og under cupen, og Solstad gleder seg over at dugnadsviljen aldri har vært så stor som nå. Selv stiller han gladelig opp slik han har gjort i mange år.

- Jeg er opptatt av at folk skal ha det bra i Gruva, sier Solstad.

Melhus IL har planer om å stille juniorlag, og har ambisjon om å få til et a-lag i fjerdedivsjon.

- Vi har et enestående anlegg, og ungene strømmer hit enten det er for å trene organisert eller på egenhånd, forteller Solstad.

Mye skjer

I forkant av Melhuscupen er det blitt arrangert Tine fotballskole i Gruva med 108 deltakere. Fotballskolen håper Solstad blir en årlig begivenhet i dagene før skolestart.

For å markere at Melhuscupen er like om hjørnet, har Solstad heist cupflagg i miljøgata i Melhus sentrum. Værmeldinga ser meget bra ut.

John Olaf Solstad har heist cupflaggene i flaggstengene i miljøgata i Melhus sentrum.