– Fysikken er på topp, og kroppen har faktisk blitt bedre i løpet av turen. Nå har jeg ikke vondt noen plass, sier vesterålingen Kirsti Klaussen i det hun og venninna Jorunn Håseth fra Fræna i Møre og Romsdal setter seg på syklene for å ta fatt på de fire siste dagene inn mot destinasjonen Molde.

Med pensjonisttilværelsen på trappene bestemte de to damene seg for å legge ut på en rimelig ambisiøs tur, selv om de begge er i god form. Etter å ha tatt Hurtigruta nordover fra Trondheim startet de hjemturen fra Honningsvåg helt nord i Finnmark 22. juni - på fullpakket sykkel og med teltet i bagasjen.

Tilbake på Melhus

Da de ankom med båt over fjorden fra Fosen i går ble de hentet av svigerinnene Magnhild Sortland Skarsem og Inger Skarsem Sortland fra Gimse på Flakk. I natt har de ligget på gården til Magnild, akkurat som de gjorde natta før de dro med båten nordover.

Også Ingers søster Marie Skarsem Elveseter tok imot damene på Melhus.

– Da vi hørte de skulle ut på tur bestemte vi oss for å tilby husrom og et besøk på Melhus.

– Fantastisk natur

På den lange turen sørover har Kirsti og Jorunn tatt seg god tid til å nyte omgivelsene langs kystriksveien. De har også vært innom Kirstis hjemkommune Myre i Vesterålen, der de bodde hos et vennepar i to dager.

– Turen har vært fantastisk. Vi har sett mye flott natur og møtt mange hyggelige mennesker, sier Kirsti, som raskt blir supplert av sykkelvenninnen.

– Ikke minst har vi møtt mange hjelpsomme «engler»! Da vi kom til Leksvik hadde vi ingen overnatting, men da traff vi på noen hyggelige folk som tilbudte oss skyss til båten. Vi kunne også få ligge over hvis vi ville det, forteller Jorunn.

Knirkefri tur

Selv om det har blitt noen småskumle episoder langs veiene har de så langt holdt seg unna både sykdom og uhell.

I dag tok de fatt på turen videre mot måldestinasjonen Molde, ikke langt fra Jorunns hjemplass.

– Vi regner med å bruke fire dager på resten, men vi har det ikke travelt, sier hun.

Kirsti og Jorunn sykler fra Honningsvåg til Molde. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Vakker natur i Henningsvær på turen sørover. Foto: Kirsti Klaussen/Facebook
De to damene har opplevd mye på sykkelturen. Her litt mer nordnorsk natur. Foto: Kirsti Klaussen/Facebook
Damene syklet videre fra Melhus i strålende vær tirsdag. Foto: Elling Finnanger Snøfugl