Da Høyre gikk ut dannet de sammen med opposisjonspartiene Senterpartiet, Bygdelista og Fremskrittspartiet et nytt flertall i kommunestyret.

– Ingen ny kurs

Nå er valgkampen i gang for fullt, for med dagens situasjon ligger det an til retningsforandring og ny ordfører i kommunen. Enge er ikke er ikke den eneste som er spent på hva høstens valg vil tilby av posisjoner.

– Vi vil snakke med alle partier, og jeg tror både Venstre og KrF er interessert i en ny kurs, uttalte Bjørn Enge i Trønderbladet.

Denne uttalelsen har vekket reaksjoner fra Ap-ordfører Erling Lenvik og samarbeidspartiene. Onsdag kveld hadde de et møte, og fredag formiddag sendte de ut en pressemelding der de feier all tvil til side.

– Enge har ikke vært i kontakt med hverken Venstre eller KrF, og de har heller ikke signalisert ny kurs, skriver Lenvik.

– Vi fortsetter samarbeidet, et samarbeid som har vært godt i 20 år.

Ordføreren ser som de fleste andre at det nå ikke er utenkelig at det går mot både ordførerskifte og en politikk som trekkes mot høyre.

– Dette er ikke usannsynlig, og derfor blir valget i 2015 viktigere enn på lenge, mener han.

Korsen-kritikk

Lenvik sier det siste året har vært et vanskelig år for mange, og at mye av det som tidligere er vedtatt er utsatt eller endret.

– Langsiktigheten og vedtatte planer er også satt på vent, og avklaringer savnes. Det meste er stoppet opp. Et eksempel som kan nevnes er Korsen, fortsetter han.

– Etter en lang prosess med alt fra innbyggere til næringsliv ble en juridisk bindende plan om å utvikle området vedtatt. I 2015-budsjettet vedtok Høyre og samarbeidspartnerne å inntektsføre 12 millioner kroner på salg av Korsen, men endret senere forutsetningene slik at salget likevel ikke blir gjennomført. De pengene vil altså kommunen ikke få inn, og det vil derfor mangle 12 millioner ved årets slutt. Vi vil utvikle Korsen i tråd med den opprinnelige planen.

Vil reversere kutt

Arbeiderpartiet, Venstre og KrF er nå blitt enige om å gjennomføre en lang rekke tiltak om de får flertall ved valget. Blant sakene de vil sette på dagsorden er satsing på bygging av boliger for førstegangsetablerere – og ikke minst en styrking av helse-, skole- og barnehagetilbudet.

– Vi ønsker å reversere de kuttene som Høyre, Bygdelista, FrP og Sp gjorde i helse- og omsorg så langt det er mulig. Det samme gjelder for skole, påpeker Lenvik.

– I tillegg er vi opptatt av støtte idretten i kommunen. Vi vil også tilby gratis trygghetsalarm, vi vil utrede en ny demensavdeling i tilknytning til sykehjemmet og opprette en liten avdeling for lindrende behandling. Framtidas krav om kompetanse vil vi møte ved å satse på etter- og videreutdanning for helsearbeidere.