Fra 1.september blir Bruktbutikken Envina å finne på et midlertidig oppholdssted før de forhåpentligvis skal vende snuten mot Hofstad Næringspark neste år. Den nye adressen blir i Melhuset, der Lises brudesalong har holdt hus de tre siste årene. Brudesalongen flytter over til Høvdingplassen nesten rett over gata, mens Bruktbutikken nå blir å finne i midlertidige lokaler midt i Melhus sentrum.

Blir leilighetskompleks

I kommunestyret i juni ble det vedtatt at Losjevegen 3 skal reguleres til leilighetsbygg med fire etasjer, med Norgeshus som utbygger, og dette er grunnen til at Bruktbutikken nå må flytte ut. Det var imidlertid på hengende håret at boligprosjektet ble vedtatt. Arbeiderpartiet satte fram forslag om at boligprosjektet skulle sendes tilbake til utbygger med beskjed om at blokka blir for høy med fire etasjer, og naboer har også protestert mot de nye planene. Begrunnelsen for klagen var endrete solforhold og endret stil på området. Losjevegen ligger i den sørlige delen av Melhus sentrum, og enda ett boligprosjekt er planlagt i samme gate. Med kun èn stemmes overvekt fikk prosjektet i Losjevegen 3 likevel gjennomslag i kommunestyret før sommeren.

Flere tomme butikklokaler

Butikkleder Grete Hovin er glad for at de fant lokaler relativt kjapt etter at de måtte ut fra Losjeveien.

– Man trenger ikke gå langt for å finne tomme butikklokaler i sentrum, men vi er veldig glade over at vi får ta plass på Melhuset fra september. Vi får noen flere kvadratmeter og litt større armslag og jeg tror det blir veldig bra, sier hun.

Bruktbutikken tar i mot alt mulig som folk kvitter seg med, enten det er kopper og kar, pyntegjenstander, bøker eller klær. Hovin kunne gjerne tenkt seg å ha muligheten til å ta imot møbler også, men har per i dag ikke stort nok areal til dette.

Gjenbruk er populært

I sommer er det Thora Engen Fasteraune som styrer butikken i tre uker, og hun stortrives.

– Det er utrolig artig å se alt som folk leverer, og mange ting er i veldig god stand når det kommer hit. Helt ubrukte klær med prislappene hengende på er ikke uvanlig, men det er også mye annet spennende utstyr som kommer inn. Det er flott at vi kan bidra til gjenbruk, og kundemassen er veldig variert, alt fra studenter til eldre voksne, forteller Fasteraune.

Butikkleder Hovin mener Bruktbutikken dekker et behov for folk, enten man har behov for å kvitte seg med ting, eller behøver utstyr til en rimelig penge.

– At folk vil levere fra seg det de ikke behøver istedenfor å kaste det er utrolig flott. Mange ganger er det nesten sånn at folk unnskylder seg når de kommer hit med nesten ubrukte ting, men vi lever jo i et bruk og kast-samfunn. Kundene blir i alle fall overlykkelige når de gjør funn, og det er veldig artig.

FLYTTER PÅ SEG: Butikkleder Grete Hovin ser fram til å ønske kundene velkommen i Melhuset til høsten. Foto: Gunn Heidi Nakrem