Det har ikke manglet på tilbakemeldinger på hvordan det ser ut i miljøgata i det siste, kan varaordfører Sigmund Gråbak fortelle.

Ikke nok med at veien utenfor den nye Høvdingeplassen fremdeles ser ut som et anleggsområde, men i tillegg har ugresset fått vokse fritt mellom brusteinene og rundt de fine trærne som er plantet langs hele gata.

– Det var vaktmesteren, Torbjørn Thomassen, som kom og sa til meg at vi måtte se om vi kunne få gjort noe med dette. Vi gikk oss en tur ut i gata her, og konkluderte med at her måtte det gjøres noe, forteller Gråbak.

Må bli en fast ordning

Ganske så resolutt, med ordførerens velsignelse, ringte han en anleggsgartner og fikk dem til å komme.

– Det økonomiske må vi få løst på et vis. Dette måtte bare gjøres, fastslår Gråbak.

Han mener en fast vedlikeholdsordning på miljøgata må på plass, for å ivareta dette arbeidet i årene fremover. Gråbak ser for seg at et spleiselag mellom kommune og næringsliv kan bli en løsning på dette.

Park og Hageservice begynte på arbeidet på tirsdag, men valgte å avslutte på formiddagen og heller komme tilbake grytidlig onsdag morgen.

Årsak: For mange mennesker som kom bort for å fortelle at det blir veldig fint, så det ble umulig å få arbeidet effektivt.