De omtalte gravsteinene ved parkeringsplassen ved Melhus kirke er blitt liggende i årevis fordi Trondheim Stenindustri ikke har fått noen avklaring på hvor mye bedriften får betalt for å makulere steinene.

- Trist syn

Mandag skrev Trønderbladet i nettavisa om at lesere har reagert på de henslengte gravsteinene ved parkeringsplassen. Inskripsjonen er fullt synlig, og leserne omtaler haugen med gravsteiner som et trist syn. Kirketjener Leif Idar Skei henviste til at steinene ligger der i påvente av at Trondheim Stenindustri skal hente dem, men så viser det seg at steinene er blitt liggende i flere år fordi det er uklarhet om betalinga for makuleringa.

- Det bør ikke være ei bombe at det er gravsteiner på kirkegården. Det er mitt ansvar at skrifta på gravsteinene som er ved parkeringsplassen, er synlig. Å snu steinene med skrifta ned, er utelukkende mitt ansvar, sier kirketjener Leif Idar Skei.

Fikk aldri svar

Trondheim Stenindustri avviser at steinene er blitt liggende i påvente av at bedriften skal hente dem. Daglig leder Trygve Johan Finseth at saken dreier seg om uenighet om prisen for henting og makulering.

- Når kommunen tar flere hundre kroner for å flytte steinen fra kirkegården og bort til parkeringsplassen, mener vi at vi ikke skal hente steinen og makulere den gratis. Det er rett og rimelig at vi får vår andel. Vi har tatt opp saken, men har ikke hørt noe fra fellesrådet. Det står ikke på oss, sier Finseth.

Finseth sier at det er slutt på den tida da gravsteiner som er tatt ut av bruk, blir dumpet. I stedet blir de tatt inn til makulering.

I 2013 omtalte Trønderbladet også haugen med gravstein, og enkelte gravsteiner har altså ligget der i flere år. Trønderbladet har forsøkt å få tak i Asbjørn Buklev som leder Melhus kirkelig fellesråd, uten å få svar. Kirkeverge Kurt Rylandsholm er på ferie.