Halfdan Stendahl og Astrid Sæther har foreslått at det i den kommende sentrumsplanen for Melhus sentrum, settes av areal til en barnehage i to etasjer med plass til 72 unger og til boliger.

Området de viser til, er et område som hører til Melhusgården Øvre. Det er på omtrent 11 dekar, og er i dagens plan for Melhus sentrum avsatt til offentlig formål. Stendahl og Sæther opplyser i et brev til Melhus kommune at de har vært i kontakt med flere innen byggebransjen, og at tilbakemeldinga er at det vil være dårlig utnyttelse av tomta bare å bygge en barnehage. De foreslår derfor at tomta deles i to, og at den ene delen får plass til barnehage og den andre boliger.

Barnehagen foreslår de bygges slik at ungene får utsikt mot åkerlandskapet, og at de kan følge med variasjonene i årstidene.

- De kan også lett benytte seg av åkerlandskapet utenom vekstsesongen, og de får en bebyggelse som vil være en buffer mot sentrumstrafikken, skriver de i brevet.

Stendahl og Sæther har vært i kontakt med Norgeshus som har hovedkontor i Melhus, og Norgeshus har tegnet en barnehage med fire avdelinger. Boligene er tenkt lagt langs Løvsetvegen og Søreggenvegen. Alle boligene skal ha parkeringskjeller, opplyser Stendahl og Sæther.

Sentrumsplanen skal behandles av kommunestyret.

Like ved det omtalte området, ligger offisersbrakka fra andre verdenskrig. Den skal rives i forbindelse med et annet boligprosjekt.