Roger Størseth så seg lei av fartssynderne, og bestemte seg for å påvirke bilistene langs E6 ved Ler sentrum.

– Jeg har observert at respekten for fartsgrensene er fraværende for mange trafikanter, forteller Størseth.

Roger Størseth bor i Ler sentrum og reagerer på at sjåfører for tunge kjøretøy, og vanlige trafikanters dårlige fartsmoral.

Yrkessjåfør

– Jeg har selv vært yrkessjåfør, og jeg har forståelse for at lastebilsjåførene har visse frister. Det er i ukedagene det er værst, sier Størseth.

Størseth har fått noen kommentarer på figuren i veikanten, og reaksjoner fra forbifarende.

– Jeg har sett at farten senkes betraktelig. Enkelte kjører på med høyt turtall når de legger merke til hva det er.

Ønsker at oppfinnelsen fører til lavere fart på E6. Tror politiet vil se positivt på moralgjenstanden.

Politiet kjørte forbi

– Jeg så noen politibetjenter som kjørte forbi tidligere i dag, de pekte og lo, humrer Størseth.

Politiet kommenterer at påfunnet er en fin måte å minne bilførere på konsekvensene av uvettig kjøring.

– I forhold til dette konkrete tilfellet, så synes jeg det virker litt fornøyelig. På en annen side, hvis vi får smitteeffekt av slike påfunn, så er jo kanskje ikke det så heldig heller da, sier Jens Einar Kvenild politibetjent.

Jens Einar Kvenild peker på at det ikke er en ønskesituasjon om vi får "fugleskremsler" i politiuniform langs veiene i stort omfang.

– I forhold til lovligheten av det, så er jeg litt usikker. Innpå din egen private eiendom, kan du jo nesten gjøre hva du vil. Innpå offentlig grunn kan du ikke ta deg til rette. Nå er jeg litt sånn i feriemodus selv, rent umiddelbart synes jeg at dette tilfellet var litt artig, sier Jens Einar Kvenild ved Heimdal politistasjon.

Bilvrak

Politibetjenten forteller at hva lovverket sier om dette, har han ingen kommentar til. – Det jeg vet, er jo at det er satt opp bilvrak langs veiene, jeg kjenner i alle fall til et tilfelle ved Hitra-Frøya, hvor de gjorde det for å minne bilførere på konsekvensene av uvettig kjøring.

POLITIET: – I forhold til dette konkrete tilfellet, så synes jeg det virker litt fornøyelig. På en annen side, hvis vi får smitteeffekt av slike påfunn, så er jo kanskje ikke det så heldig heller da, sier Jens Einar Kvenlid ved Heimdal politistasjon.
FØLGER MED: Fra balkongen har Roger Størseth observert trafikken. – Farten senkes, forteller han.
EN LURING: – Jeg brukte vel en halvtime på å snekre sammen "fugleskremslet", sier Størseth.