Først neste sommer kan snøscooterløyper i Melhus stå klar til bruk.

– Det er helt utopisk at det blir snøscooterløyper til vinteren, sier virksomhetsleder Guri Vik.

Venter spent

Snøscooterfolket og grunneiere venter spent på når Stortingets ja til snøscooterløyper for rekreasjonskjøring kan settes ut i live i Melhus. Representanter for Flå snøscooterklubb, Flå sameie og Horg østre allmenning har bedt om å få tilbakemelding fra Melhus kommune om når snøscooterløypene foreligger. Fredag morgen fikk de orientering fra varaordfører Sigmund Gråbak og virksomhetsleder Guri Vik. Partene ønsket ikke at Trønderbladet skulle være til stede under selve møtet, og i stedet fikk avisa en prat med partene før møtet startet.

– Tung prosess

Konklusjonen til virksomhetsleder Vik er altså at tilrettelegging av snøscooterløyper er en tung prosess, og at kommunen ikke vil rekke det før kommende vinter er over.

– Kommunestyret må vedta om de vil ha slike traseer. Det er naturlig at det skjer når det nye kommunestyret vedtar hvilken planstrategi de vil ha, og det blir trolig på nyåret. Hvis det blir et løypevedtak, skal det være en planprosess med høringsrunde. Fylkesmannen kan påklage vedtaket. Det er ikke bare å finne ei løype og så kjøre, sier Vik.

Aktiv klubb

Nestleder Jon Egil Busklein i Flå snøscooterklubb forteller at initiativet til møtet kom fra dem, og han viser til at Stortinget har endret loven slik at kommunene kan legge til rette for snøscooterløyper. Snøscooterklubben har rundt 70 medlemmer, og har også ønsket å ha kjøring av pensjonister. Siste gang pensjonistturen kunne arrangeres, var for fem år siden. Fylkesmannen har stoppet turene, og snøscooterklubben ga opp å arrangere flere turer som følge av ujevne snøforhold og motstanden.

– Vi ønsker løyper, sier Busklein.