Trønder-Lyn IL mottok Melhus kommunes utmerkelse for Trehjørningen som beste friluftsområde. Prisen for Trehjørningen ble delt ut under Kvålsdagan i helga.

– Dette er ikke bare ei lysløype lenger. Nå er alt fra skiskyting til alpint og hopp samlet på ett sted, og det er i tillegg et flott utgangspunkt for turer både vinter og sommer, mener Mikal Kvaal.

Mange samlet seg foran scenen ved Sørøya stadion da komitelederen delte ut den gjeve prisen til Ola Hovin og Kjetil Hulsund i Trønder-Lyn søndag ettermiddag. Kommunen hadde på forhånd bedt innbyggerne om å stemme over hvilke friluftsområder de liker best, og Trehjøringen kom da suverent best ut.

Anerkjennelse

– Vi vet hvor mye de har investert og jobbet med dette, så vi ønsker å anerkjenne Trønder-Lyn for det flotte arbeidet de har lagt ned, sa Kvaal, som med et smil mimret tilbake til 1980 da lysløypa åpnet.

– Jeg husker det var en stafett her i februar da lyset gikk tre ganger.

Trønder-Lyns Ola Hovin sier han er svært glad for oppmerksomheten fra kommunen.

– Dette er en anerkjennelse for anlegget, som nå er blitt helårs. Det er skikkelig artig å ha fått til dette, sier han til Trønderbladet.

– Området blir flittig brukt, og det er mange barnefamilier med unger som leker seg her midt i uka.

Egeninnsats

Ola Hovin og Kjetil Hulsund er bare to av mange i klubben som har lagt igjen adskillig egeninnsats og penger i anlegget, både privat og gjennom det de får inn under Kvålsdagan.

– Nå har vi fått samlet all vinteraktiviteten og fått et svært et allsidig anlegg, der det før var veldig spredt. Mange har hjulpet til, påpeker Hulsund.