Siden 2008 har Filmbussen kjørt rundt omkring i Trøndelag for å jakte filmspirer i alderen 12 år og oppover. Denne gang var det Børsa ungdomsskoles tur til å få besøk av filmskaperne. Prosjektleder Jon Vatne, forteller at de får laget gode filmer på bare to dager.

– Den første dagen er det mye teori om hvordan man legger opp storyfortellingen og virkemidler. Så går vi gjennom manus også, det er ganske krevende. Etter det deles de inn i grupper og begynner filmprosessen, sier Vatne og fortsetter.

– Den andre dagen så fortsetter man med filmingen og redigerer filmen. Det tar tid, men vi rekker å lage gode filmer på den tiden.

Komedier

Sjangerne som går igjen er krim og fantasy, men det er som regel humor i bildet når ungdommene lager film.

– Filmene er som regel morsomme, gjerne litt krim eller sci-fi i bildet med humor, sier Vatne.

Plass til flere

Det er i utgangspunktet gratis å være med, men hver kommune kan ta 100 kroner som påmeldingsavgift. Likevel er det ikke helt fult opp med deltakere på Børsa.

– Det er 13 stykker som har meldt seg på i år, og vi har plass til flere. Jeg er ikke helt sikker på hva grunnen til det er, men regner med det er fordi Skandia cup er samtidig, sier Vatne. Han legger ikke skjul på hvor morsomt han synes det er å være med som prosjektleder.

– Det er det sjette året jeg er med. Jeg har vært instruktør, og nå er jeg prosjektleder. Jeg kunne ikke tenke meg en bedre sommerjobb, sier Vatne.

Stor galla

Etter Skaun setter Filmbussen kursen mot andre kommuner i Trøndelag. Bussen kjører til totalt ti kommuner. Etter at Filmbussen har besøkt alle kommunene blir det en felles galla der heder og ære skal deles ut.

– Den 8 august vil det være stor galla på Stjørdal der alle som har vært med er invitert. Der kan man vinne en gullforgylt buss for beste regi, skuespiller osv. Det blir stor stas, sier prosjektlederen.