Melhus Arbeiderparti mener det er urimelig at utgiftene med mobil miljøstasjon på Hølonda skal utheves på fakturaen.

Ville det samme ha skjedd med utgiftene for det nye anlegget i Hofstad næringspark eller miljøstasjonen på Lundamo, undret Bente Estenstad (Ap) da partiet tok opp saken i kommunestyret.

Summen

På renovasjonsfakturaen til melhusbyggene står det oppført en egen post for utgifter for mobil miljøstasjon på Hølonda, og summen er 95,58 kroner. Kommunestyret har vedtatt at denne summen bare skal betales av melhusbyggene, og ikke av Envina-abonnenter i Midtre Gauldal og Klæbu. Envina er et interkommunalt renovasjonsselskap for tre kommuner.

Er bestilt

Tilleggsregninga ble kalt Hølond-tillegget av varaordfører Sigmund Gråbak, og økenavnet har skapt stor irritasjon hos Arbeiderpartiet som har kjempet for å opprettholde en permanent miljøstasjon på Korsvegen.

Ordfører Jorid Jagtøyen sa i sitt svar på spørsmålet fra Arbeiderpartiet, at det er eierne av Envina som har bestilt mobil miljøstasjon og som har vedtatt at tillegget skal faktureres innbyggerne. Hun avviste at Envina har lagt inn ekstrabeløpet på egenhånd, og hun mente at spørsmålet fra Arbeiderpartiet bar preg av uenighet om nedleggelse av den permanente miljøstasjonen.

– Den diskusjonen er lagt på is fram til at man har testet ut og evaluert den mobile ordningen, uttalte Jagtøyen.

Jagtøyen mener også at spesifikasjonen viser innbyggerne i Melhus, at den mobile miljøstasjonen på Korsvegen koster lite.