Rovviltjaktlaget har vært ute natt til torsdag, og prosjektleder Geir Morten Granmo har ikke fått melding om at ulven er skutt. Onsdag fikk Midtre Gauldal fellingstillatelse for ulv fram til 1. juli og i området sør for Gaula.

- Det er dårlig telefonforbindelse i Synnerdalen, men jeg ville ha fått hørt det om ulven var blitt skutt, sier Granmo.

Granmo forteller at jakta ikke vil pågå på dagtid fordi ulven er lite aktiv da. I stedet vil jakta i hovedsak foregå på kveldstid og ved posteringsjakt.

- Jegerne er avhengig av at ulven kommer forbi en post. Hunder blir ikke brukt nå fordi vi ikke ønsker å forstyrre så mye i terrenget slik at ulven stikker av til naboområder, sier Granmo.

Siden det ikke er ferske spor etter ulven, vil det bli leting på måfå og det er ikke ønskelig nå, opplyser Granmo.

Ulvejakta kom i gang etter at fylkesmannen ga fellingstillatelse etter at to søyer i Synnerdalen har omkommet etter ulveangrep. I tillegg var lam savnet. 2000 sauer og lam slippes i Synnerdalen, og ordfører Erling Lenvik forteller at to besetninger fra Hedmark flyttes til Midtre Gauldal på grunn av ulv i Hedmark.

Dersom folk har synsobservert ulv, vil Granmo (97102788) gjerne ha tips. Ulvespor i terrenget vil kunne ligne spor etter en stor hund, og skrittlengda er stor.

- Det er vanskelig å se forskjell på spor etter hund og ulv, forklarer Granmo.