– Vi er en liten bank, men er aktive i lokalmiljøet. Vi ønsker å spille en aktiv samfunnsrolle og bidra i lokalmiljøet, sier banksjef Arnfinn Aakerli i Soknedal Sparebank.

Tirsdag samlet banksjefen fem lag og foreninger på Støren Hotel, der han delte ut et synlig bevis på årets gaver fra banken. De fem mener han representerer bredden i mottakerne av midler fra banken, for til sammen er det 40 lag og foreninger i Midtre Gauldal som har fått pengebidrag eller sponsormidler fra banken det siste året.

– Vi ønsker å treffe alle, men det har nok blitt mest til idretten. Det er tross alt der det er flest som er engasjert. Men vi prioriterer barn og unge, og holder oss unna politikken og næringsvirksomhet, sier Aakerli, og legger til at alt fra kaninhoppeklubben til verdens beste skiløper har stått på mottakerlista.

I 2014 ble det delt ut cirka 700.000 kroner til lag og foreninger i kommunen, hvorav 250.000 kroner er rene gaver fra fjorårets overskudd. Til sammen de siste ti årene har banken delt ut åtte millioner kroner.

– Vi er nok den som har bidratt med mest penger til foreningslivet i Midtre Gauldal, sier Aakerli.

Ikke bare ski i Budalen

På Støren Hotel var Budal IL, Soknedal Misjonshus, Mental Helse Midtre Gauldal, Støren Cykleklubb og Hauka Dekorum til stede for å motta penger. I tillegg er det 35 andre som har mottatt støtte fra Soknedal Sparebank det siste året. For Budal IL betyr pengestøtten at de har kunnet tilby allidrett til sine unge medlemmer. Og det med fantastisk oppslutning.

– Det er ikke alle som liker å gå på ski. Vi ønsker å ha et tilbud til dem også, og har blant annet hatt kickboksing, zumba og turn. Oppmøtet blant 6-13-åringene har nesten vært på 100 prosent, sier klubbleder Olav Storli.

Viktig støtte

Soknedal Misjonshus venter bare på godvær for å få malingen de har kjøpt opp på ytterveggene, mens Mental Helse Midtre Gauldal bruker pengene til å ha et gratis tilbud blant annet i høytidene. Støren Cyckleklubb har kjøpt inn tre racersykler for barn, og Hauka Dekorum gleder seg til å tilby en jubileumskonsert for å feire sine 20 år.

– Støtten fra banken er viktig for oss, og vi setter kjempestor pris på den, sier Edel Mari Halseth.

– Det er viktig med et bredt tilbud for ungdommene over hele kommunen. Mye blir til på dugnad, og det kan være et stort press på de som er frivillige. Da trenger vi sponsorer, sier Paula Forodden i Mental Helse Midtre Gauldal.

40 mottakere

Soknedal Husflidslag, Kjøtrød grendahus, Soknedal historie- og museumslag, Støren sportsklubb – Størenhallen, Midtre Gauldal pensjonistforening, Budal idrettslag, Soknedal misjonshus, Hauka Currone-klubb, Onsdagsklubben, Hauka Forsamlingshus, Soknahall, Hauka Dekorum, NMK Støren, Soknedal sanitetsforening, Myrvang grendehus, Støren Cykleklubb, Sørbygda grendehus, Støren idrettspark, Hauka Grendelag, Nordlandshest/Lyngshest org., Gauldal Kaninhoppeklubb, Sokna 4H, Støren Musikkorps, Soknedal skole, Hauka mannskor, Marit Bjørgen Rennet, Soknedal bygdekvinnelag, Mental Helse Midtre Gauldal, Sangkoret Samhald, Frøseth ski- og balløkke, Budal historielag, Sokna idrettslag, Marit-sprinten, Soknedal skolekorps, Kor Rocka, Soknedal skytterlag, Budal Musikkhistorielag, Soknahytta, Sandfjellrennet og Rognes idrettslag.