I ei pressemelding advarer brannsjef Arild Karlsen og Svenn Ola Krognes som leder forebyggende avdeling i Gauldal brann og redning mot firmaet Brannsikring Midt-Norge. Firmaet skal blant annet ha drevet salg i Midtre Gauldal.

Ifølge brannsjefen driver firmaet salg av brannsikringsprodukter, og metoden tar brannvesenet sterk avstand fra.

- Firmaet oppsøkte en eldre dame på Støren og lurte henne til å kjøpe brannsikringsprodukter. De avtalte salg av produktene med damen, og monterte disse selv om hun ikke er eier av huset. De tok seg også inn i en annen leilighet i huset og monterte utstyr der selv om ingen var hjemme. Deretter tok de kontant betaling fra den eldre damen, skriver brannsjefen i pressemeldinga.

- Etter kontakt med andre brannvesen i Trøndelag er vi blitt kjent med at dette firmaet har gått fram på samme måte også andre steder. Det er ikke produktene de bruker i seg selv som er ille, men framgangsmåten de bruker er forkastelig. De oppsøker mennesker hjemme, lurer disse gjennom sine salgsmetoder og tar overbetalt. Gauldal Brann og Redning IKS tar sterk avstand fra Brannsikring Midt-Norges salgsmetoder. Vi anbefaler folk om å kontakte sitt lokale brann- og feiervesen for råd om brannsikring, og ikke lytte uforbeholdent på dørselgere, heter det i pressemeldinga.