Lokalsamfunnene langs E6 vil merke byggingen av ny vei meget godt. Det betyr milliarder i inntekter til lokalt næringsliv.

Ny E6 mellom Melhus og Ulsberg er nå estimert til å koste 14 milliarder kroner. Tidligere skulle den koste sju milliarder. Veien skal bygges som en helhetlig strekning, og skal etter planen stå ferdig i 2023.

Store muligheter- 30 prosent av kostnaden ved ny vei, vil ligge igjen hos lokalt næringsliv. Det vil si fire til fem milliarder kroner i denne byggeperioden, fortalte Tina Selbekk som er leder av Nasjonalparken næringshage.

Hun fortalte om mulightene for lokalt næringsliv under E6-byggingen, på møtet om veiprosjektet på Støren fredag.

Mulighetene for lokale entreprenører til å være med på prosjektet er store. Men: De må hive seg på, være aktive og gjerne samarbeide og samkjøre seg. På den måten står de sterkere rustet til å faktisk få oppdrag i konkurranse med andre.

- Næringslivet andre steder hvor de har hatt veiutbygging, sier at de kom for sent igang. Det er bare å hive seg rundt, fortalte Selbekk.

- Helt utrolig- Tre til fire milliarder er helt utrolig. Dette må vektlegges lokalt. Jeg tror ikke vi forstår potensialet her, sa Morten Erik Stulen, som er administrerende direktør i Coop Oppdal.

Han understreket også at det økonomiske løftet lokalt, ikke bare vil gjelde under byggeperioden.

- Det har også store ettervirkninger. Jeg vil tro Gauldalen vil merke det voldomt i årene som kommer. Det vil bygges mye nytt, og Trondheim kommer mye nærmere med ny vei, sa Stulen.

Tore Kiste fra fylkeskommunen understreket også hvor store pengesummer som er på vei inn til Trøndelag i årene som kommer.

- Det skal investeres for nærmere 50 milliarder kroner de nærmeste årene. Det er på vei, ny flystasjon på Ørland og vindmøller. Det er betydelige penger som vil komme, som vil ha store ringvirkninger for næringslivet, sa Kiste.