Utrykningspolitiet startet sin kontroll ved E6 på Ler klokka 9.15 torsdag morgen, og avsluttet cirka fem timer seinere. Sørgående trafikk ble kontrollert, ved kikkert og ved å vinke inn tilfeldige biler for kontroll. Også store kjøretøy ble kontrollert, da det er god plass for å ta inn disse sør for butikken på Ler.

Klokka 13.00 opplyste kontrolleder Svein Tanemsmo at det hadde blitt skrevet ut fire gebyr for manglende bruk av bilbelte, og fire forenklede forelegg for ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring. Blant de tilfeldige som ble vinket inn hadde ingen blitt tatt for promillekjøring eller andre forhold som gav reaksjoner fra politiet.

Forelegget for ulovlig bruk av mobiltelefon er 1.300 kroner. Ved manglende bruk av bilbelte gis et gebyr på 1.500 kroner. Finnes usikrede barn i bilen er reaksjonen kraftigere: 2.000 kroner i forenklet forelegg og to prikker i førerkortet.

Store kjøretøy ble kontrollert blant annet for sikring av last, og heller ikke her ble det gitt reaksjoner fra politiet, innntil klokka 13.00.

Svein Tanemsmo er stort sett fornøgd med resultatet.

- Dette ser ganske greit ut. Trafikken har ikke vært så stor, og vi har bare kontrollert et begrenset antall kjøretøy. Men det er fint å registrere at ikke flere bilister har fått reaksjoner, sier Tanemsmo.

Distriktsleder i Utrykningspolitiet, Per Einar Hollum , sier det ikke er uvanlig å ha kontroller som varer så lenge som fem timer.

- Hvor stort er problemet med at bilførere varsler hverandre når politiet står så lenge?

- Vi vet jo at det blir kringkastet når vi står et sted, men vi ønsker ikke å ha så stort fokus på det. Men de som varsler bidrar til at de som absolutt burde vært stoppet, ikke blir det. Slik sett påtar de seg et stort samfunnsansvar, som kan få alvorlige konsekvenser. Resultatet kan bli tragiske ulykker. At politiet luker ut risikosjåfører er til gunst for alle som ferdes på vegen, sier politioverbetjent Per Einar Hollum.