Politiet er i gang med å etterforske storbrannen hos Trondheim Bil-Demontering på Øysand, opplyser lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor.

Avhør

Tirsdag ble de første avhørt, og politiet er onsdag i gang med nye vitneavhør. Brækken opplyser at poliitiet har snakket med ansatte og ledelsen.

Detaljer om hvor brannen startet og hva som kan være brannårsaken, ønsker ikke Brækken å komme med nå. Brannen ble varslet både av ansatte, naboer og andre i nærheten. For noen år siden var det også brann i bilopphuggeriet.

Befaring

- Vi skal gjennomføre ei befaring onsdag formiddag. Først må vi få vurdert om det er trygt å være på brannstedet. Området er avsperret, og det er vakthold på stedet,sier Brækken.

Politiet skal gjennomføre tekniske undersøkelser, og Melhus lensmannskontor har ansvar for å stå for etterforskninga. I tillegg får lensmannskontoret bistand fra blant annet fellesoperativ enhet.

Det er lenge siden Melhus lensmannskontor har opplevd en brann av den størrelsen som var på Øysand tirsdag ettermiddag, forteller Brækken.

Tre personer har fått så alvorlige brannskader at de er sendt til Haukeland sykehus.