Onsdag morgen brenner det ikke lenger etter storbrannen tirsdag ettermiddag hos Trondheim Bil-Demontering på Øysand.

Politiet er på stedet for å holde vakt og undersøke brannstedet, mens brannmannskaper rydder opp etter slokkinga.

Brannen startet tirsdag ettermiddag, og flere ble skadet. En mann i 30-årene er kritisk skadd og er på Haukeland sykehus, mens en mann i 40-årene er overflyttet til brannskadeavdelinga ved Haukeland sykehus med meget alvorlige skader. Også han betegnes som kritisk skadd. En mann i 20-årene ble behandlet på intensivavdelinga på St. Olavs hospital for alvorlige skader, og er nå overført til Haukeland sykehus.

Les også: Holder vakt på branntomta

Les også: Kommer til å brenne ned

Les også: Se bildene fra storbrannen

Gauldal brann og redning har ikke hatt større oppdrag på mange år.

- Det var en stor og omfattende brann, og en voldsom røykutvikling. Jeg kan ikke minnes at vi har hatt større brann enn denne på Øysand, sier fagleder Svenn Ola Krognes i Gauldal brann og redning.

Gauldal brann og redning rykket ut med 14-15 brannkonstabler og 4 brannbiler, mens Trøndelag brann og redning kom med mannskaper og stigebil. I tillegg kom det to enheter fra Skaun.

- Vi drev kun utvendig slokking. Folk var berget ut da brannvesenet kom, sier Krognes.

Krognes forteller at situasjonen var litt usikker og uoversiktlig i starten, men at brannvesenet visste at det ikke var store mengder gass, drivstoff og olje på stedet.

Bygget er totalskadet. Trondheim Bil-Demontering startet i 1989.

- Vi var forholdsvis heldig med vindretninga, og det var ikke fare for spredning til nabobebyggelsen. Det var god avstand til nabobygg, og det var ikke fare for spredning. Arbeidsdagen var slutt hos nabobedriften, og de ansatte var ute av bygget, sier Krognes.

Poltiet holder vakt på brannstedet, og brannmannskaper var også til stede i morgentimene.