Brannen er hos Trondheim Bil-Demontering på Øysand.

Innsatsleder Jomar Sjøhagen forteller om en eksplosjonsartet brann. Det befant seg seks personer inne i bygget da brannen startet.

– Alle er gjort rede for, og ingen er savnet. Men det er snakk om alvorlige personskader, forteller Sjøhagen. Tre personer er fraktet til St. Olavs Hospital, og skadeomfanget er uvisst.

Etter at brannen startet har det vært flere eksplosjoner inne fra området, og det har vært giftig røyk. Det skal ikke være aktuelt å evakuere naboene, siden det er mest industri i nærheten og røyken trekker vekk fra Øysand og over mot Melhus.

Stor-utrykning

Det var klokka 16.25 meldingen om brannen kom inn. Alt tilgjengelig mannskap ble sendt til Øysand. Trønderbladets fotograf forteller at det er minst sju brannbiler på stedet, samt en rekke politibiler og ambulanser. På Twitter skrev politiet klokka 17.00 at politidistriktet har kalt inn staben i forbindelse med den eksplosjonsartede brannen.

Delvis stengt E39

E39 var delvis stengt som følge av brannen, men trafikken dirigeres forbi og skal flyte greit. AtB melder at brannen får følge for bussene som går i rute langs E39.

Brannen fører også til trafikale problemer i nærområdet. Etter det Trønderbladet erfarer, er Strandvegen (fylkesvei) i Melhus stengt for å hindre at trafikken fra E39 går gjennom Melhus sentrum.

Ikke den første brannen

Det er ikke første gang det er brann hos Trondheim Bil-Demontering, og i 2011 brant flere bilvrak opp.

Trondheim Bil-Demontering hadde i 2014 ei omsetning på 12,7 millioner kroner, og 9 ansatte ifølge regnskapsinformasjonen. Selskapet eies av familien Skibnes.

Foto: Fredrik Lien
Bildet er fra brannen i 2011. Foto: Gunn Heidi Nakrem