Ordfører Jorid Jagtøyen overrakte regjeringens minnemedalje til Petter Sunnset, som av helsemessige årsaker for tida er på Buen omsorgssenter. Til daglig bor han i omsorgsleilighet i Hølonda helsehus.

I svart dress, og med flere medaljer på dressjakka, tok Sunnset imot medaljen. Varaordfører Sigmund Gråbak overrakte en blomsterbukett på vegne av Melhus kommune.

Fikk takk

Sunnset takket for medaljen og blomsterbuketten, og en rørt familie stod rundt ham under overleveringsseremonien. Fire generasjoner var til stede.

– Vi takker deg for innsatsen du gjorde, sa ordfører Jagtøyen.

Sunnset er den eneste fra Melhus kommune som får regjeringens minnemedalje. Medaljen er utgitt for å hedre dem som gjorde en krigsinnsats, og i forbindelse med 75-årsmarkeringa av starten på andre verdenskrig.

Kamp

I 1940 ble Sunnset kalt ut til nøytralitetsvakt med Trønderbataljonen med tjeneste i Varanger. Da krigen var et faktum, ble troppen hans trukket sørover til Lavangen der de gikk i land med hester og utstyr. Sunnset var troppssjef.

Tyskerne gikk til angrep på troppen etter at de hadde slått leir, og mange soldatkamerater falt. Selv var han nære på å bli truffet. Ei geværlue gikk gjennom lua hans. Etter noen uker ble han tatt til fange.

Da krigen var slutt, deltok han i vakthold i Sør-Trøndelag. For krigsinnsatsen har Sunnset fått flere medaljer.