Ivar Dahle er fylkesleder for Partiet De Kristne, og toppkandidat for lista i Melhus.

Et alternativ

Partiet De Kristne skal være et alternativ til Kristelig Folkeparti, og Dahle legger ikke skjul på at han er skuffet over Kristelig Folkeparti. Han nevner blant annet bekjennelsesparagrafen.

I Melhus samarbeider Kristelig Folkeparti med Arbeiderpartiet, og Dahle sier at han ikke ligger på Ap-linja i sosialpolitikk. I stedet vil Partiet De Kristne samarbeide med borgerlig side om partiet kommer inn i kommunestyret.

I Melhus fikk Partiet De Kristne 64 stemmer, og da var partiet registrert bare et halvt år i forkant av valget. Denne gangen regner Dahle med at atskillig flere vil stemme på partiet som foreløpig ikke har eget lokallag i Melhus.

Kampsaker

Blant viktige saker for partiet er tilrettelegging for privat initiativ og reduksjon av byråkratiet, matberedskap samt tilrettelegging for næringsutvikling og kollektivparkering. Dahle har i mange år vært bussjåfør i Nettbuss, og han er bekymret over det han mener er rasering av rutetilbudet i Gauldalen.

Partiet De Kristne er et landsdekkende parti som har som målsetting «også i framtiden vil bygge samfunnet på friheten og tryggheten i den kristne tro og lære. Det er nemlig ikke oljen som har gjort Norge til en internasjonal suksess. Det er den tusen år lange forankringen i kristendommen som har løftet oss opp og fram som nasjon, både moralsk og økonomisk», heter det på partiets nettside.

Nominasjonsliste for Partiet De Kristne:

1. Ivar Dahle, Kvål

2. Arne Heggvik, Kvål

3. Gunvor Marie Sandmo

4. Harald Laurits Buerengen, Lundamo

5. Kjell Sandmo, Ler

6. Bjørg Lufall, Melhus

7. Geir Ljøkjell, Ler

Dag T. Heggset, Gimse