I april mottok han utmerkelsen «Årets kremmer» på vegne av Elkjøp Støren. Nå er Ole Aleksander Midthjell (25) en av 20 semifinalister til arbeidslivsprisen «Helt sjef».

– Ole Aleksander har vist lederevne og engasjement utover det vanlige. Dette ved å satse stort og skape arbeidsplasser i lokalsamfunnet i en marginal bransje, skryter juryleder Frode Kyvåg.

Går for å vinne

«Helt sjef»-prisen skal deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, og har til hensikt å løfte fram dyktig ungdom som viser innsatsvilje og engasjement utover det vanlige. Gjennom konkurransens første måned er det kommet inn rundt 250 nominasjoner av unge fra hele landet.

– Det var dama mi Karoline som meldte meg på, og jeg må innrømme at jeg er litt overrasket over å ha blitt plukket ut. Men nå går jeg selvfølgelig for å bli «helt sjef», sier Midthjell.

– Det ville ha vært positivt for alle som jobber her.

Vil doble omsetninga

I november venter åpning av en ny og betraktelig større butikk i handelsfelleskapet på Moøya for varehussjefen, som overtok etter faren Bjørn Midthjell i desember. Da går de fra 250 til 700 kvadratmeter, betraktelig mer likt de Elkjøp-butikkene vi kjenner fra sentrale strøk.

– Viktig for Støren

Nettopp dette engasjementet er noe av grunnen til at varehussjefen nå er nominert, og at han har anledning til å bli stemt fram på Facebook til å bli én av ti finalister juryen skal plukke en vinner fra. 1. juni avsluttes stemmegivningen.

– Jeg synes det som skjer nå er utrolig spennende. Vi er i startgropa for å gjøre både butikken og Støren veldig mye bedre. Med ny E6 og flere butikker får de som bor her gjort unna det aller meste av handlinga lokalt, sier Midthjell, som trives svært godt med utfordringen som ligger i å lede sin egen bedrift.

Får skryt

Elkjøp-kollega og serviceansvarlig Ola Fløttum bekrefter at Ole Aleksander bruker mye tid på jobben sin, og at han vært svært opptatt den siste tida med planleggingen av den nye butikken.

– Nå om dagen ser jeg ham ikke så mye, men jeg kjenner jo ham godt og har skikkelig trua på at dette blir bra, sier han.

– Han har jo jobbet her mye før, både om somrene og når han har hatt tid ellers. Han er veldig motivert og har klare målsetninger. Han vet hva han vil og er tydelig på hvordan han vil ha det.

Varehussjef Ole Aleksander Midthjell (t.v.) og Elkjøp Støren mottok prisen som "Årets Kremmer 2014" av Sparebank1-sjef Karl Reinert Halsen i april. Foto: Elling Finnanger Snøfugl