Onsdag kveld var det visning på et småbruk på 73 mål på Ler i Melhus kommune. I forkant hadde det vært stor interesse fra mulige kjøpere på prospektet, og over 100 personer møtte opp på visningen.

Avdelingsleder i Eiendomsmegler1 på Melhus, Vidar Rognes, sier at småbruk generelt er veldig populært.

– Med småbruk opplever vi rett som det er at det blir veldig stor interesse, forteller han.

Bybotslykkja på Ler er attraktivt fordi eiendommen er stor, det er nære Trondheim, og prisantydningen på 1.480.000 kroner er overkommelig for mange. Huset er satt opp i 1870, og standarden på selve bolighuset er ikke mye å skryte av. Men det er ikke noen hindring på en sånn eiendom, sier Rognes.

– De som er interesserte ser på eiendommen, og de ser at det går an å sette opp nytt hus. Noen er også opptatt av å bevare bygningene og stilen, forteller han.

32 av de 73 målene er dyrket mark, og driftsbygningen inneholder tidligere husdyrrom, redskapsboder, vognboder, stor låve med utvendig låvebru, samt to tårnsiloer i betong. En skikkelig gård, med andre ord.

Den typiske småbrukskjøperen er ifølge eiendomsmegleren par i 20-30-årene, og en og annen som er eldre, som har hund eller hest, og har drømt om større plass en stund.

Bybotslykkja blir ikke liggende ute for salg lenge. Allerede rett etter visning hadde det kommet inn bud på over prisantydning, og to budgivere var engasjert. Rognes sier at han forventer flere budgivere, og enda høyere bud i løpet av torsdag.