Heimdal Sag har klaget på vedtaket Melhus kommunestyre gjorde om at et boligfelt med inntil 100 boliger på Lundamo må ha vannbåren varme.

En slik oppvarmingsmåte vil gi så høye boligpriser at boligene ville bli vanskelig å selge, mente utbyggeren som hadde engasjert advokat. Utbyggeren har varslet at boligplanene skrinlegges om kravet om vannbåren varme blir stående. Klagen ble behandlet i Melhus formannskap i dag tirsdag.

Da kommunestyret gjorde vedtaket om vannbåren varme for boligfeltet Mosløkkja, ble det partisprekk i Høyre. Denne gangen var det en samlet Høyre-gruppe som stemte for å gi utbyggeren Heimdal Sag medhold i klagen. 6 i formannskapet stemte for å gi medhold, og de 6 kom fra Senterpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og den partiuavhengige varaordføreren. 5 stemte imot, og de 5 kom fra Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti.

- Saken må til kommunestyret siden klagen gjelder et kommunestyrevedtak. Formannskapet kan ikke omgjøre vedtaket, sier opposisjonsleder Gunnar Krogstad (Ap).

Krogstad forsvarer sitt standpunkt om at kommunen skal kreve vannbåren varme i det nye boligfeltet.

- Kravet går ut på tilrettelegging, og det handler rett og slett om å sette av areal til hvor ledningene skal gå. Sannsynligvis er ikke det så stor kostnad, mener Krogstad.

Etter kommunestyrets vedtak om vannbåren varme, oppfordret ordfører Jorid Jagtøyen og varaordfører Sigmund Gråbak utbyggeren om å klage på vedtaket. Det reagererer opposisjonslederen sterkt på, og han tok opp dette i formannskapets møte som var i dag.

- Jeg går ut fra at en utbygger vet at det er lov å klage. Ordførerens utspill undergraver autoriteten til kommunestyret, mener Krogstad.

Her er det planlagt 100 nye boliger. Arkivfoto